Istrapano360 u suradnji s visokom tehničkom školom u Puli Politehnikom realizirali smo posebni projek industrija360.com gdje možete puno toga saznati o industriji u na ovim područjima.
Industrija 360 izložba je projekt nastao povodom 2. Međunarodnog znanstvenog skupa „Istarsko gospodarstvo jučer i sutra“ koji je popraćen stalnom izložbom na Politehnici Pula “Tri stoljeća Pule kroz tri kućna broja“ te ovom web stranicom. Povijesni dio Izložbe potpisuje autor Andrej Bader. Gospodarsko-tehničku sadašnjost 21.stoljeća organiziraju zaposlenici Politehnike Pula na čelu te autor Diego Martinčić u dijelu Industrija 360°.

Omogućava nam da pomoću pristupačne VR tehnologije (engl. Virtual Reality odnosno virtualna stvarnost) doživimo prostore koji su rijetko dostupni. Doživimo u pravom smislu riječi gdje promatrač ima doživljaj da je uronjen u prostor.

U ovom slučaju prikazane su VR fotografije tehnološki zahtjevnih i interesantnih postrojenja i proizvodnih procesa u Istri.
Nerijetko su to i opasna okruženja gdje ljudi različitih zanimanja provode čitav radni vijek a odakle dolaze proizvodi koji nam olakšavaju svakodnevni život.

Industrija360 je stalna izložba u sklopu “Tri stoljeća Pule kroz tri kućna broja”. Web izložba postepeno će se proširivati sa ciljem da prikaže za Istru i regiju interesantne industrije a i da sačuva prikaz zastarjelih tehnologija koja će zbog unaprjeđenja uskoro biti zamijenjena.

Diego Martinčić, profesionalni fotograf i entuzijast, VR fotografijom bavi se od 2008. Poput svih pionira, nakon bezbrojnih pogrešaka usavršio je tehniku kojom danas u vrlo kratko vrijeme napravi sferičnu panoramsku fotografiju a koje se mogu gledati kroz specijalne VR naočale.

Razvoj opreme za VR fotografiju prati i oprema za doživljaj virtualne stvarnosti. Google izdaje Cardboard VR, pristupačne naočale koje omogućavaju širokim masama da dožive virtualnu stvarnost. Ubrzo, Youtube počinje sa distribucijom VR videa čime potvrđuje smjer našeg entuzijazma – budućnost weba je virtualna.